•• ••

contact

Historie de Kolk

Zalencentrum De Kolk ontleent haar naam aan de overblijfselen van een allesverwoestende overstroming. In de veertiende en vijftiende eeuw trad de Waal herhaaldelijk buiten haar oevers. De ergste keer was in 1784, toen de dijk op twee plekken brak en het dorp bijna helemaal van de kaart werd geveegd. Er ontstonden twee binnendijkse kolken. In 1932 is tussen de grote kolk en de kleine kolk een weg gelegd, de N839 richting Bemmel en Gendt. Precies tussen de grote en de groene kolk is ons zalencentrum gevestigd.

Ook het zalencentrum zelf kent een rijke historie. Oude inwoners van de Betuwe weten misschien nog dat Toon en Piet Derksen in 1929 met een café en een slagerij begonnen. Dat heeft bijna vijftig jaar geduurd. Na het overlijden van Toon en Piet is de slagerij door de zonen Teun en Henk Derksen overgenomen, die het bedrijf aan de Kolkweg in Haalderen voortzetten. Het café ging door onder leiding van zoon Jo en Dinie Derksen.

In 1978 nam de familie Nijenhuis-Derksen het café over en breidde dit uit tot een zalencentrum. Sinds de laatste grote verbouwing in 1999 bestaat ook het café niet meer en ligt de nadruk op het organiseren van feesten en bijeenkomsten. Inmiddels heeft De Kolk in wijde omgeving en ver daarbuiten een uitstekende reputatie opgebouwd.

Contact

Trouwen op locatie
Uitvaart verzorgen
Café zaal
Tuinzaal Serre
Grote Zaal
Anders:

* Deze velden zijn verplicht.